sâmbătă, 4 iulie 2009

Tabere tematice


Micuţii deprind uşor activităţile practice. Circa 135.000 de copii sunt aşteptaţi să-şi petreacă vacanţa de vară învăţând limbi străine, artă fotografică, pictură, jurnalism, orientare în spaţiu sau cum să descopere miracolele naturii.
La munte sau la mare, în ţară sau în străinătate, taberele şcolare îşi deschid porţile după data de 15 iunie, când începe vacanţa de vară. Ministerul Tineretului şi Sportului, care administrează cele 65 de tabere şcolare de stat de la noi din ţară, pune la dispoziţia elevilor, studenţilor, tinerilor şi cadrelor didactice aproximativ 6.100 de locuri de cazare.
Pe perioada vacanţei de vară se vor organiza 13 serii de tabere, astfel încât în acest sezon vor merge în tabără 79.300 de persoane. Ca şi anul trecut, în taberele de stat copiii vor fi cazaţi cu tinerii şi cu adulţii la un loc.
ALTERNATIVE. Pe lângă aceste locuri de cazare din taberele de stat, mai sunt şi alte 5.456 de locuri în taberele particulare. Având în vedere că particularii organizează câte serii vor într-o vară, estimăm că în aceste tabere vor merge minimum zece serii, adică circa 55.000 de copii.
Împărţiţi pe grupe, copiii vor participa la ateliere şi la diferite programe recreative, iar când se vor întoarce acasă vor avea cu siguranţă ce povesti prietenilor.

Vârsta nu este o piedică
Proprietarii taberelor particulare s-au gândit să primească şi copiii cu vârstă cuprinsă între 3 şi 7 ani. Pentru ca totul să fie bine şi copiii să poată învăţa ceva şi să participe activ la acţiunile din tabără, ei sunt împărţiţi pe grupe de vârstă, respectiv 8-13 ani, 14-17 ani. çnscrierile se pot face online, însă numai după completarea unui formular, care la sosirea în tabără trebuie să fie semnat de unul din părinţi sau de tutorele legal. De asemenea, trebuie să prezinte o adeverinţă medicală, avizul epidemiologic, precum şi dovada efectuării plăţii.

POSTĂVARU
TABĂRĂ MEDIEVALĂ. La doar 4 kilometri de Poiana Braşov, Cabana Postăvaru primeşte vara aceasta şase serii de copii în tabără. Prima serie începe la 22 iunie, iar ultima, la 27 iulie. Preţul unui pachet turistic începe de la 1.400 de lei de copil pentru sejurul ce include şase nopţi de cazare, transport din Bucureşti şi pensiune completă, iar pentru copiii din provincie, transportul doar din Poiana Braşov. Copiii stau câte patru sau cinci în cameră, putând servi mâncare românească sau săsească.

Articol de Elena Stan

In Jurnalul National, Jurnalul de Calatorie nr. 1, din 30 aprilie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu